Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

«Προοπτικές για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υποσαχάρια Αφρική», 9/4/2014, Αθήνα

Απρίλιος 9, 2014 - 6:29

Ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών και το Ελληνο – Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης με θέμα: «Προοπτικές για την Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υποσαχάρια Αφρική»,  στο Αμφιθέατρο Κρανιδιώτης, στις 9 Απριλίου 2014 (09:30 – 13:00). Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων ΕΕ – Αφρικής.

Η Υποσαχάρια Αφρική αναπτύσσεται γοργά, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ περίπου 5%, την τελευταία δεκαετία. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον έως το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 6% χάρις την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, τις πάντοτε υψηλές τιμές των πρώτων υλών και τις επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας. Οι οικονομίες των περισσοτέρων χωρών της περιοχής αναπτύσσονται ήδη δυναμικά, με θετικά αποτελέσματα και για τις υπόλοιπες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εντάξει την Υποσαχάρια Αφρική στις ζώνες προτεραιότητας και σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων, τόσο στην παροχή προϊόντων όσο και υπηρεσιών, καθώς οι δυνατότητες που διανοίγονται για τις ελληνικές εταιρείες είναι σημαντικές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ Δημήτριο Πετρόπουλο (τηλ. 210- 3682764 ή στον κ. Σπύρο Δάκογλου (τηλ. 210-3682760),