Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ και B2B συναντήσεις, Σμύρνη. Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής 30/7/2014

Ιούλιος 30, 2014 - 9:42

Το Γραφείο ΟΕΥ Άγκυρας μας έστειλε ενημέρωση σχετικά με την εκ νέου διοργάνωση του από 2013 αναβληθέντος Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στη Σμύρνη. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της περαιτέρω προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, διοργανώνεται στην Σμύρνη το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου τ.έ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, το συντονισμό των οποίων έχει το Γραφείο ΟΕΥ Αγκύρας. Το εν λόγω Φόρουμ, θα εστιαστεί κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών, ναυτιλίας, μεταφορών, logistics, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους κλάδους ενδεχομένως να παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς.

 

Η εν λόγω εκδήλωση θα εστιάσει στο δίπολο, αφενός διμερούς εμπορίου, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, και αφετέρου επενδύσεις, με ειδικότερους στόχους την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, επενδύσεις σε Τουρκία, σε τομείς όπως π.χ ενέργεια, νέες τεχνολογίες, καθώς και την διερεύνηση δυνατοτήτων για κοινές εμπορικές ή επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες.

Οι οργανωτικοί πυλώνες, από ελληνικής πλευράς, είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Enterprise Greece και αντίστοιχα από τουρκικής πλευράς, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης με τη σύμπραξη της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αιγαίου (ESIAD).

Προκειμένου να είναι εφικτός ο έγκαιρος και αποτελεσματικός προγραμματισμός επιχειρηματικών συναντήσεων με αντίστοιχες τουρκικές, θα παρακαλούσαμε , σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και στη συνέχεια να την υποβάλετε ως τις 30 Ιουλίου τ.έ στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ή στο Enterprise Greece με κοινοποίηση απαραίτητα στο Γραφείο μας.

Η συγκέντρωση ενός πρώτου καταρχήν ενδιαφέροντος θα επιτρέψει στο Γραφείο μας να ξεκινήσει αρκετά νωρίς τη διοργάνωση, να επιδιώξει πρόκληση αντίστοιχου ενδιαφέροντος από τουρκικές εταιρίες και συγκέντρωση στις βάσεις δεδομένων μας των τουρκικών εταιριών, το προφίλ των οποίων συνάδει ακριβώς με τις προδιαγραφές που οι ελληνικές συμμετέχουσες επιχειρήσεις θέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο ΟΕΥ Άγκυρας: Διεύθυνση: Turan Emeksiz sok. Park Sitesi A Blok 3/10 G.O.P. 06700 Τηλέφωνο: 0090 312 427 8307 FAX: 0090 312 427 8374 Email: ecocom-ankara@mfa.gr Website: www.agora.mfa.gr/tr111 (Α.Π. 430)