Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Συμμετοχή στην 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα, 1-2/10/2014

Το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία σχεδιάζει και υλοποιεί, ήδη από τριετίας, δράσεις που έχουν το διττό σκοπό να συμβάλλουν στην επίτευξη πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κένυας, και να ανοίξουν την μεγάλη αγορά της Κένυας προς όφελος των Ελληνικών επιχειρήσεων και των Ελληνικών προϊόντων. Σημαντικά βήματα προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση έχουν γίνει, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει μέσω σχετικών επιστολών τον Σύνδεσμο, με τη διοργάνωση των Ελληνικών Πολυκλαδικών Επενδυτικών & Επιχειρηματικών Αποστολών στο Ναϊρόμπι (1η Αποστολή 9/2013 και 2η Αποστολή προγραμματισμένη για 1 & 2 Οκτωβρίου 2014).

Από τις 49 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην 1η Αποστολή, οι 20 έχουν ήδη εγκαινιάσει οικονομικές δραστηριότητες στην φίλη χώρα. Με αφετηρία το γεγονός της παντελούς έλλειψης στην προαναφερθείσα αγορά Ελληνικών προϊόντων και την αθρόα εισαγωγή, για παράδειγμα, τροφίμων και ποτών από τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες –υποδεέστερων ποιοτικά και σε πολύ ακριβές τιμές, το Προξενείο εκπόνησε ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση και ανάδειξή τους στην Κένυα.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει την οργάνωση της 1ης Έκθεσης – Πώλησης Ελληνικών Τροφίμων, Ποτών και Βιομηχανικών Προϊόντων στο Ναϊρόμπι με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουν γνωστή την παραγωγή τους στους καταναλωτές και εισαγωγείς της Κένυας και των χωρών της Ανατολικής Αφρικής (με συνολικό πληθυσμό 133 εκατομμύρια).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη 2η Ελληνική Πολυκλαδική Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα:

1. Nα γνωρίσουν από κοντά τα ισχύοντα στην αγορά της χώρας, να αποκτήσετε πολύτιμη άμεση αντίληψη και εμπειρία καθώς και να αντλήσετε υπεύθυνες πληροφορίες.

2. Να επιτευχθεί, με βάση το σχέδιο που έχει ήδη εκπονήσει το Προξενείο, ο προγραμματισμός εκείνος που είναι απαραίτητος για την επιτυχή είσοδο των δυναμικών επιχειρήσεων μελών του Συνδέσμου σας στην αγορά της Κένυας εν όψει, μάλιστα, και της 1ης Έκθεσης – Πώλησης Ελληνικών Προϊόντων.

Επισημαίνουμε ότι η 2η Αποστολή διεξάγεται με την ενεργό υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και Κενυάτικων Υπουργείων και Οργανισμών μέσα σε άριστο κλίμα φιλίας και συνεργασίας και σε ευνοϊκή χρονική στιγμή.

Στην ιστοσελίδα του Προξενείου www.kenyagreece.com έχει αναρτηθεί πλούσιο υλικό για την Κένυα και τον προγραμματισμό της έως το 2030 καθώς, επίσης, όλη η ενημέρωση σχετικά με την 2η Αποστολή.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

126 Solonos str., 106 81 Athens

Hellenic Republic  (+030) 210-38.39.259), (+030) 210-38.05.113

info@kenyagreece.com

http://www.kenyagreece.com