Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Workshop της ΓΓ ΔΟΣ & ΑΣ του ΥΠΕΞ, 22.10.2014: «Clusters εξαγωγικών επιχειρήσεων - Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων»

Οκτώβριος 22, 2014 - 11:49

Το Υπουργείο Εξωτερικών, Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης μας πληροφόρησε ότι η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνει ημερίδα-εργαστήριο (workshop) στις 22 Οκτωβρίου 2014, στην Αθήνα, με θέμα: «Clusters εξαγωγικών επιχειρήσεων - Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρεφών επιχειρήσεων».

Στόχος της ημερίδας είναι να αναζητηθούν λύσεις για την αύξηση των εξαγωγών μας, με έμφαση στις συνέργειες μεταξύ των εξωστρεφών επιχειρήσεων, καθόσον κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση εξαγωγικών clusters, για να αυξηθεί η παρουσία μας στις ξένες αγορές.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, θα γίνει παρουσίαση, από την Ελληνική Ένωση Factoring, των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει ο κλάδος factoring σε εξαγωγικές επιχειρήσεις. Στην ημερίδα θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, η Πρόεδρος του ΠΣΕ κα Χρ. Σακελλαρίδη, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κ. Λουφάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Factoring κ. Γ. Καραγιαννόπουλος, ενώ καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κλαδικών και εξαγωγικών φορέων, Επιμελητηρίων, εξαγωγικών επιχειρήσεων, Τραπεζών, ξένων Πρεσβειών, κ.λπ.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες (ώρα, τόπος, πρόγραμμα, δελτίο συμμετοχής κ.λπ.) θα τους παρασχεθούν εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Β8 Διεύθυνση στα τηλέφωνα 210 3682766, 210 3682765 και στα email: b08@mfa.gr sbb@mfa.gr. (A.Π. 554)