Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ευκαιρίες εξαγωγών στη Ν. Κορέα, σε βιολογικά και παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα

Ως και υπερδιπλασιασμό του διμερούς εμπορίου ΕΕ-Ν. Κορέας προβλέπουν οι ειδικοί μετά τη σύναψη Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών, μεταξύ των δύο πλευρών. Πέρα από τις δασμολογικές μειώσεις και την άρση μη δασμολογικών εμποδίων, στη Ν. Κορέα διαμορφώνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για τα βιολογικά προϊόντων, ενώ κατοχυρώνεται η προστασία για παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως οι Ελιές Καλαμάτας, η Φέτα, η Μαστίχα, το Ούζο, η Ρετσίνα και τα Κρασιά Σάμου.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότια Κορέα συνήψαν συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου 2015. Με τη συμφωνία αυτή, επιλύονται οριστικά τα προβλήματα πιστοποίησης των ευρωπαϊκών εξαγωγών προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται ότι θα δοθεί σημαντική ώθηση στις κορεατικές εισαγωγές των προϊόντων αυτών.

Οι Έλληνες Εξαγωγείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από ισχύος της Συμφωνίας (1η Ιουλίου 2011), οι εξαγωγές προϊόντων των χωρών μελών της ΕΕ προκειμένου να τύχουν των προβλεπόμενων από την Συμφωνία, δασμολογικών μειώσεων, θα πρέπει να συνοδεύονται από «δήλωση καταγωγής» (origin declaration). Για φορτία αξίας άνω των 6.000 ευρώ πέρα από την δήλωση καταγωγής απαιτείται η λήψη αδείας «εγκεκριμένου εξαγωγέα» (approved exporter), η οποία εκδίδεται από τις ελληνικές τελωνειακές αρχές. (Α.Π. 38,53)