Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Εγγύτερη η αγορά της Ιαπωνίας, με ευκολότερη απόκτηση βίζας

Μερικά σημαντικά βήματα εγγύτερη μοιάζει πλέον η Ιαπωνία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις χορηγήσεις βίζας. Τον Απρίλιο του 2015 τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες χορήγησης θεώρησης εισόδου (βίζας) σε ξένους πολίτες που επιθυμούν να ιδρύσουν εταιρεία στην Ιαπωνία. Οι αλλαγές στην διαδικασία εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης με στόχο τον διπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων (FDI) στην Ιαπωνία σε 35 τρισ. γεν (295 δισ. $), επίπεδο διπλάσιο από αυτό του 2012.

Βάσει της νέας διαδικασίας για την χορήγηση θεώρησης εισόδου, προβλέπονται τα εξής: -Θα αρκεί η κατάθεση εγγράφων από τα οποία να προκύπτει η πρόθεση ίδρυσης εταιρείας στην Ιαπωνία. Τέτοια έγγραφα μπορεί να είναι το καταστατικό ή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ξένης εταιρείας.

-Η θεώρηση εισόδου θα έχει διάρκεια τεσσάρων μηνών αντί τριών έως σήμερα, διάστημα επαρκές για την εξασφάλιση στην συνέχεια βεβαίωσης μονίμου κατοίκου.

-Σε περίπτωση ανανέωσης υφιστάμενης θεώρησης εισόδου, θα χορηγούνται μακροχρόνιες άδειες παραμονής διαρκείας ενός, τριών ή πέντε ετών, εφ’ όσον προκύπτει πρόοδος στο θέμα της ίδρυσης εταιρείας και έναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας. (Α.Π. 57)