Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Οι εξαγωγές κρεάτων και αλλαντικών στη Σ. Αραβία

Χρήσιμες συμβουλές προς κάθε ενδιαφερόμενο Εξαγωγέα προϊόντων κρέατος και αλλαντικών προς την αγορά της Σ. Αραβίας εξέδωσε το αρμόδιο Γραφείο ΟΕΥ της Τζέντα.. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας απαγορεύονται αυστηρώς, για θρησκευτικούς κυρίως λόγους, η διάθεση και οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος και όλων των προϊόντων που προέρχονται από αυτό.

Παράλληλα, το Γραφείο έχει συγκεντρώσει για το καθεστώς εισαγωγών τροφίμων στην Σαουδική Αραβία, «ποιά είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συνοδεύουν υποχρεωτικά τα εξαγόμενα προϊόντα» και άλλες πληροφορίες που είναι αρκετά χρήσιμες για οποιονδήποτε Έλληνα επιχειρηματία ενδιαφέρεται να εξάγει τα προϊόντα του στην Σαουδαραβική αγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται και στον αρμόδιο Σαουδαραβικό Οργανισμό για τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων, με την επωνυμία SASO (Saudi Standards Metrology and Quality Organization – www.saso.gov.sa) όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει σχετική πληροφόρηση για τις διαδικασίες καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις εισαγωγές διαφόρων προϊόντων τροφίμων. (Α.Π. 469)