Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Νέος Κανονισμός Σήμανσης Αλλεργιογόνων στη Βραζιλία

Σε ισχύ τέθηκε νέος κανονισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Εποπτείας της Βραζιλίας (ANVISA) σχετικά με την υποχρεωτική σήμανση των κύριων αλλεργιογόνων τροφών. Ο κανονισμός αφορά τρόφιμα, ποτά, συστατικά, πρόσθετα και άλλα συμπληρώματα τροφών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται αποκλειστικά για βιομηχανική μεταποίηση και για υπηρεσίες εστίασης.

Αναγνωρίζονται οι εξής αλλεργιογόνοι τροφές / υλικά: Σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη και τα υβριδοποιημένα στελέχη τους, Οστρακοειδή, Αυγά, Ψάρια, Φιστίκια, Σόγια, Γάλα όλων των θηλαστικών, Αμύγδαλα, Φουντούκια, Κάσιους (Anacardium occidentale), Κάστανα Βραζιλίας ή κάστανα του Pará (Bertholletia excelsa), Μακαντέμια (Macadamia spp), Καρύδια, Πεκάν (Carya spp), Κελυφωτά φιστίκια (Pistacia spp), Καρποί κουκουναριών, Κάστανα, Φυσικό λατέξ (χρήση κατά την παρασκευή).

Η εγχώρια βιομηχανία οφείλει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό μέχρι τις 3 Ιουλίου 2016. Δεν γίνεται ειδική μνεία στα εισαγόμενα προϊόντα για τα οποία πάντως ισχύουν οι ίδιες απαιτήσεις, ενώ επιτρέπεται η επικόλληση επιπλέον ετικέτας με τις ζητούμενες πληροφορίες στην πορτογαλική γλώσσα. (Α.Π. 505)