Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.
Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.
Σε ισχύ τέθηκε νέος κανονισμός της Εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Εποπτείας της Βραζιλίας (ANVISA) σχετικά με την υποχρεωτική σήμανση των κύριων αλλεργιογόνων τροφών. Ο κανονισμός αφορά τρόφιμα, ποτά, συστατικά, πρόσθετα και άλλα συμπληρώματα τροφών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται αποκλειστικά για βιομηχανική μεταποίηση και για υπηρεσίες εστίασης.
Αναγνωρίζονται οι εξής αλλεργιογόνοι τροφές / υλικά: Σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη και τα υβριδοποιημένα στελέχη τους, Οστρακοειδή, Αυγά, Ψάρια, Φιστίκια, Σόγια, Γάλα όλων των θηλαστικών, Αμύγδαλα, Φουντούκια, Κάσιους (Anacardium occidentale), Κάστανα Βραζιλίας ή κάστανα του Pará (Bertholletia excelsa), Μακαντέμια (Macadamia spp), Καρύδια, Πεκάν (Carya spp), Κελυφωτά φιστίκια (Pistacia spp), Καρποί κουκουναριών, Κάστανα, Φυσικό λατέξ (χρήση κατά την παρασκευή).
Η εγχώρια βιομηχανία οφείλει να συμμορφωθεί με τον κανονισμό μέχρι τις 3 Ιουλίου 2016. Δεν γίνεται ειδική μνεία στα εισαγόμενα προϊόντα για τα οποία πάντως ισχύουν οι ίδιες απαιτήσεις, ενώ επιτρέπεται η επικόλληση επιπλέον ετικέτας με τις ζητούμενες πληροφορίες στην πορτογαλική γλώσσα. (Α.Π. 505)