Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Υποχρεώσεις καταγραφής στο Μητρώο Εξαγωγέων φρούτων προς Κίνα

Σύμφωνα με το Γραφείο ΟΕΥ του Πεκίνου, σχετικά με την υποχρεωτικότητα ή μη της εγγραφής και των παραγωγών φρέσκων φρούτων στο μητρώο που τηρεί η αρμόδια κινεζική υπηρεσία (http://ire.eciq.cn) σύμφωνα με τον υπ. αριθμ. 98/2015 Κανονισμό που εξέδωσε η αρμόδια Κινεζική Αρχή AQSIQ, δεν απαιτείται η εγγραφή των παραγωγών φρέσκων φρούτων στην εν λόγω ηλεκτρονική βάση, για όσες εταιρείες περιλαμβάνονται στις διατάξεις του 2 του ισχύοντος Πρωτοκόλλου Φυτοϋγειονομικών απαιτήσεων για την εξαγωγή καρπών ακτινιδιών Ελλάδος - Κίνας (Ν. 4073/2012, ΦΕΚ Α΄87).

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής (http://ire.eciq.cn/entire/controller?SERVICE_ID=REGISTRY_MANU_TO_REGE_SE...) υπάρχει πεδίο για εταιρείες που παράγουν "other plant origin food" και "vegetable and vegetable products" που αμφότερα αφορούν φρέσκα προϊόντα φρούτων και λαχανικών.

Ωστόσο δεδομένης της υπάρξεως του διμερούς Πρωτοκόλλου και της υιοθετηθείσας διαδικασίας, δεν υφίσταται υποχρέωση εγγραφής των Ελλήνων παραγωγών ακτινιδίων σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό 98/2015.

Ευκαιρίας δοθείσης σημειώνεται ότι η ΚΥΑ 135635/2009 (ΦΕΚ Β΄ 2614) έχει εκδοθεί προγενεστέρως του Ν. 4073/2012 που κυρώνει το συνομολογηθέν διμερώς σχετικό Πρωτόκολλο. (Α.Π. 601)