Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Καναδικοί περιορισμοί στις εισαγωγές φρούτων και ιχθυηρών

Κατόπιν ενημέρωσης του Γραφείου ΟΕΥ στην Οττάβα, σας πληροφορούμε ότι η Καναδική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων (Canadian Food Inspection Authority – CFIA) επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές ορισμένων νωπών φρούτων και απαιτεί την προσκόμιση σχετικών φυτουγειονομικών εγγράφων, για λόγους προστασίας της επιτόπιας φυτικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα επιβάλλονται περιορισμοί στα ακόλουθα είδη: κυδώνια, λωτοί, βερίκοκα, κεράσια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, ροδάκινα, σταφίδα και σταφύλια. Σημειώνεται, ότι οι περιορισμοί αυτοί αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο στα νωπά φρούτα και σε ουδεμία περίπτωση στα επεξεργασμένα.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του Γραφείου ΟΕΥ της Οττάβα, οι προϋποθέσεις εισαγωγής έκαστου αυτών, ανά καναδική επαρχία,παρουσιάζονται εδώ: http://inspection.gc.ca/plants/plant-pests-invasive-species/directives/h... . Για την εισαγωγή στον Καναδά λοιπών ειδών που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, απαιτείται προηγούμενη έγκριση του CFIA.

Παράλληλα, η CFIA θα απαγορεύσει από 25 Νοεμβρίου 2015 την εισαγωγή ορισμένων ειδών ιχθυηρών από χώρες με τις οποίες ο Καναδάς δεν έχει διαπραγματευθεί το πιστοποιητικό ζωικής υγιεινής (negotiated zoosanitary export certificate), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η χώρα μας.

Ωστόσο, η εν λόγω απαγόρευση εισαγωγής δεν αφορά είδη παραγόμενα στη χώρα μας.

Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο ιστοχώρο: http://inspection.gc.ca/animals/aquatic-animals/imports/automated-import...

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος των ειδών για τα οποία θα ισχύσει η απαγόρευση εισαγωγής βρίσκεται στην ακόλουθη ιστοθέση: http://inspection.gc.ca/animals/aquatic-animals/diseases/susceptible-spe... (Α.Π. 592, 594)