Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Μείωση των επιτοκίων στο Πρόγραμμα ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΟΑΕΠ

Η Διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) ανακοίνωσε προς τους Έλληνες εξαγωγείς ότι, μετά από νέα συμφωνία που έγινε με όλες τις συνεργαζόμενες Τράπεζες για το πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» και αφού ελήφθησαν υπόψη οι σημερινές οικονομικές συνθήκες, τα επιτόκια χορηγήσεων μειώθηκαν και ξεκινούν πλέον από 3,60%. Στο κόστος της χρηματοδότησης μπορεί να προστεθούν έξοδα, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώνει η κάθε Τράπεζα. Στο επιτόκιο χορήγησης επίσης, προστίθεται η εισφορά του Νόμου 128/75 (0,60% πλην του αγροτικού τομέα που είναι 0,12%).

Σημειώνουμε ότι το Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» του ΟΑΕΠ, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε όλες τις Τράπεζες, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίσει γρήγορη και άμεση ρευστότητα στους εξαγωγείς.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού "το πρόγραμμα είναι ένας άριστος συνδυασμός ασφάλισης και χρηματοδότησης, καλύπτει ασφαλίσεις τιμολογίων από 1 – 4 μήνες και δίνει την δυνατότητα σε κάθε εξαγωγέα να εισπράξει το 80% του τιμολογίου του αμέσως, μετά την παράδοση του προϊόντος στον αγοραστή. Το όριο χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού του ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00) και είναι ανακυκλούμενο".

Πέραν του προγράμματος ασφάλισης – χρηματοδότησης, το κύριο έργο του ΟΑΕΠ είναι η ασφάλιση των πιστώσεων που παρέχουν οι Έλληνες εξαγωγείς στους πελάτες τους του εξωτερικού με ποσοστό κάλυψης μέχρι 95% του τιμολογίου και με χαμηλό ασφάλιστρο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο site του ΟΑΕΠ (www.oaep.gr) και στα τηλέφωνα 2119966205 (Αθήνα) και 2310548718 (Θεσσαλονίκη)