Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Χρήσιμος Ελληνο-Αλβανικός Επιχειρηματικός Οδηγός

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα δημοσίευσε την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση του Ελληνο – Αλβανικού επιχειρηματικού Οδηγού «HELLENIC – ALBANIAN BUSINESS Relations INDEX 2015 - 2016». Η έκδοση αυτή, η οποία έρχεται να καλύψει, εν μέρει το κενό από την έλλειψη επιχειρηματικών καταλόγων στην Αλβανία, συγκεντρώνει τα επιχειρηματικά προφίλ 130 επιχειρήσεων μικτών, ομογενειακών ή αμιγώς ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, εμπόριο, βιομηχανία, υγεία, εκπαίδευση, κατασκευές και δομικά υλικά κ.ά.

Επιπλέον, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία.

Πρόκειται για ένα δυναμικό εργαλείο, καθώς παρέχεται η δυνατότητα και σε άλλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία να συμπεριληφθούν στην επόμενη έκδοση του Οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο ΟΕΥ (ecocom-tirana@mfa.gr).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα αλβανικά στατιστικά στοιχεία, στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 640 ελληνικές και μικτές επιχειρήσεις και το συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο ανέρχεται σε 1.169 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτο ξένο επενδυτή με μερίδιο άνω του 25%.

Κατεβάστε τον Οδηγό ΕΔΩ. (Α.Π. 174)