Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

“Καταλύτης” οι εξαγωγές για την ανάκαμψη της οικονομίας. Προβληματισμός για την αύξηση του εμπορικού ελλείμματος

Σε κινητήριο δύναμη της εθνικής οικονομίας αναδεικνύονται οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες και τα προβλήματα. Σε μια στιγμή που η χώρα προσπαθεί να ανακτήσει το βηματισμό της, οι Έλληνες εξαγωγείς αποδεικνύουν πως μπορούν να συμβάλουν καταλυτικά στην ανάκαμψη και οριστική έξοδο από την κρίση.

Τα αποτελέσματα στο 8μηνο του έτους είναι ενθαρρυντικά και γεννούν αισιοδοξία ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για νέο ρεκόρ εξωστρέφειας τη φετινή χρονιά.

Στον αντίποδα, προβληματισμό εξακολουθεί να δημιουργεί η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος και η αδυναμία ενδυνάμωσης της εγχώριας παραγωγής.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, τον περασμένο Αύγουστο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών κατά  3,5% και ανήλθε στα 2,01 δισ. ευρώ έναντι 1,94 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2016. Θετική είναι η μεταβολή και χωρίς τα πετρελαιοειδή, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 8% (στα 1,37 δισ. ευρώ από 1,26 δισ. ευρώ τον περσινό Αύγουστο).