Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ειδική εκδήλωση ΠΣΕ για το Νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Τετάρτη 2/5/2018 στο ΕΒΕΑ

Μάιος 2, 2018 - 14:00

Με την έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων να πλησιάζει, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων διοργανώνει ειδική ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 2 Μαΐου στις 17:00 στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος) με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων».

Καταξιωμένοι νομικοί και εξειδικευμένα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου θα αναλύσουν τα σημεία-κλειδιά του νέου κανονισμού, θα αναδείξουν τις επιπτώσεις και θα συζητήσουν την πιθανή αντιμετώπισή τους από τις επιχειρήσεις. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρείες όλων των κλάδων: χονδρεμπόριο, λιανεμπόριο, βιομηχανία, υγεία, χρηματοοικονομικά, logistics, μεταφορές, κατασκευές, τηλεπικοινωνίες, e-shops κλπ. και ειδικότερα σε εταιρείες που:

·        βασίζονται σε τεχνολογικά συστήματα για τη λειτουργία τους

·        διατηρούν εταιρική ιστοσελίδα

·        διατηρούν ευαίσθητες πληροφορίες σε ηλεκτρονικά αρχεία

·        χρησιμοποιούν το cloud computing για αποθήκευση δεδομένων

·        διατηρούν ηλεκτρονικό πελατολόγιο

Οι αυστηρές αρχές και οι κανόνες που διέπουν το νέο κανονισμό αφορούν όλους καθώς δημιουργούν νέα δεδομένα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα (ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι παραβάσεις των βασικών αρχών για την επεξεργασία ΔΠΧ και των δικαιωμάτων των υποκειμένων των δεδομένων επισύρουν διοικητικά πρόστιμα έως 20.000.000 ευρώ).

 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για έναν νέο «καταστατικό χάρτη στον τομέα των προσωπικών δεδομένων», ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας, επιβάλλοντας νέες υποχρεώσεις για τους υπεύθυνους και τους εκτελούντες επεξεργασία δεδομένων.

Ο νέος Κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 και όλες οι εταιρείες οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νέου Κανονισμού.