Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Αύξηση 13,6% στις εξαγωγές το α’ τρίμηνο – Νέα μείωση του εμπορικού ελλείμματος Απαιτούνται κίνητρα για την τόνωση της εγχώριας παραγωγής

Με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα ολοκληρώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 για τις ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παραμένουν σε ανοδική τροχιά παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν. Ικανοποίηση υπάρχει και για την εικόνα που παρουσιάζει το εμπορικό ισοζύγιο, με την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος τόσο τον Μάρτιο όσο και στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Μάρτιο του 2018 αυξήθηκαν κατά 225 εκατ. ευρώ ή κατά 8,5% και ανήλθαν στα 2,88 δισ. ευρώ από 2,66 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν κατά 8% ή κατά 149,6 εκατ. ευρώ και έφθασαν στα 2,01 δισ. ευρώ από 1,86 δισ. ευρώ.