Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018: Οι εξαγωγές πυλώνας ανάπτυξης και στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Αναγκαία η στήριξη της εγχώριας παραγωγής

Τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στην μεταμνημονιακή εποχή, για να οικοδομήσει μια βιώσιμη οικονομία, η οποία θα αντέχει στους εξωτερικούς κραδασμούς δείχνουν οι ελληνικές εξαγωγές. Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η επένδυση στην εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, και να πρέπει υποστηριχθεί με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Από το ξέσπασμα της κρίσης έως και σήμερα, οι Έλληνες εξαγωγείς εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους, παρά την έλλειψη ρευστότητας, τα capital controls και την υψηλή φορολόγηση.

Την ανοδική πορεία συνέχισαν και στο εννεάμηνο του 2018, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του ΠΣΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις μεγάλης έκτασης στην ευρύτερη περιοχή, οι ελληνικές εξαγωγές αναμένεται να αυξηθούν περίπου κατά 8% - 10% το 2018, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Από την άλλη πλευρά, «μελανό» σημείο αποτελούν οι αυξητικές τάσεις που εμφανίζει τελευταία το εμπορικό έλλειμμα, το οποίο διογκώνεται και πάλι.

Η ανάγκη για τόνωση της εγχώριας παραγωγής, όπως κατ’ επανάληψιν έχει επισημάνει ο ΠΣΕ είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα αλλά και να ενισχυθεί η διεθνής ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.