Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Η Εξωστρέφεια πυλώνας του νέου Αναπτυξιακού μοντέλου. Οι προοπτικές και οι δυνατότητες των ελληνικών Εξαγωγών στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Απρίλιος 8, 2019 - 8:02

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομικής ζωής ολοκλήρωσε τις εργασίες του το ετήσιο Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με τίτλο «Πορεία προς το Μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens.

Για άλλη μια χρονιά το Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων  συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς, με εκατοντάδες CEO και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη να δίνουν το παρών στις εργασίες του συνεδρίου και κατάφερε να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι Έλληνες εξαγωγείς στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, οι ομιλητές σύσσωμοι υπογράμμισαν τη σημασία της Εξωστρέφειας στην ανάκαμψη της οικονομίας ενώ στάθηκαν στην ανάγκη στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέσα από φορολογικά και άλλα κίνητρα. Παράλληλα, εξέφρασαν την άποψη πως οι εξαγωγές πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που οφείλει να οικοδομήσει η χώρα, μετά την έξοδο από τα Μνημόνια και τόνισαν τη βούλησή τους να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδω