Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Εξαγωγικές θέσεις επί τελωνειακών προβλημάτων με Αλβανία και Τουρκία

Το Υπουργείο Οικονομικών, Γεν. Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Δ/νση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Τμήμα Τελωνειακών Θεμάτων, μας γνώρισε με τα παραπάνω σχετικά έγγραφά του, ότι εντός του Φεβρουαρίου 2010 προγραμματίζεται να διεξαχθεί συνάντηση αντιπροσωπειών των Τελωνειακών Διοικήσεων Ελλάδας – Αλβανίας και Ελλάδας – Τουρκίας.

Η συνάντηση έχει οριστεί, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η ελληνική Τελωνειακή Διοίκηση για τη σύσφιξη των σχέσεων και τη συνεργασία με τις ομόλογες Διοικήσεις των γειτονικών χωρών και αποτελούν συνέχεια προηγουμένων συναντήσεων.

Οι συναντήσεις των επικεφαλής των Τελωνειακών Διοικήσεων συμβάλλουν καθοριστικά στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και την επίλυση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επιτρέπουν την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τα όμορα Τελωνεία, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα στις δύο Διοικήσεις και την συστηματική πρόληψη και καταστολή τελωνειακών παραβάσεων.

Ύστερα από αυτά, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε, το συντομότερο δυνατό, θέματα ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν από την ελληνική πλευρά κατά τις εν λόγω συναντήσεις.