Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ομιλία της Προέδρου Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρίας Χριστίνας Σακελλαρίδη, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης»

... το Συνέδριό σας έρχεται σε μια κομβική στιγμή και για την Ελλάδα, σε μια στιγμή που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν από μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης και να οικοδομήσει μια ισχυρή οικονομία, η οποία θα αντέχει στους κραδασμούς των διεθνών αγορών. Που θα παράγει βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα και θα δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Που θα εξορθολογήσει το εμπορικό της ισοζύγιο και θα δώσει έμφαση στο δίπολο «Παράγω - Εξάγω». Η Ελλάδα άρχισε ήδη να μπαίνει σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία πρέπει να έχει επίκεντρο την εξωστρέφεια.

Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω για την Εξωστρέφεια της Οικονομίας μας. Η εξωστρέφεια, μαζί με τον τουρισμό και τις επενδύσεις, πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική οικονομία. Οι ελληνικές εξαγωγές απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα κάτω από αντίξοες συνθήκες και έχουν όλες τις προοπτικές να κάνουν τη διαφορά στην νέα εποχή που ξημερώνει για τη χώρα. Για αυτό και χρειάζεται να υπάρξει ειδική μέριμνα και να συνεχισθούν τα θετικά βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση από τη νέα κυβέρνηση, όπως με την άρση των capital controls, τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την ελάφρυνση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων κ.λπ. Με τα μέτρα στήριξης της εγχώριας παραγωγής δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων καλά αμοιβόμενης εργασίας.