Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Δράσεις του ΠΣΕ

Στόχος του ΠΣΕ είναι συνολικά η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και η υποστήριξη των εξαγωγών της χώρας. Επιπρόσθετα, όμως, ο Σύνδεσμος εξασφαλίζει ειδικά προνόμια για τα Μέλη του και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Το επόμενο βήμα του Συνδέσμου είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης στοχευμένων δράσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, μέσα από Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ κ.α.

Η εμπειρία του ΠΣΕ, του ΚΕΕΜ και του ΚΕΑΣΑΒ σε δράσεις όπως το ΕΠΑΑ (Μέτρο 4.3, «Προώθηση-Προβολή»), το EQUAL (Μέτρο 4.1 «Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΖΕΥΞΗ») και η Διεθνής Αναπτυξιακή Συνεργασία («Στήριξη ΜΜΕ στη Σερβία»), σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου για πιστοποίηση της διαχειριστικής του επάρκειας, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας των επικείμενων πρωτοβουλιών του.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά τα Μέλη του Συνδέσμου αποκτούν ήδη προνομιακή πρόσβαση σε δράσεις:

  • Άμεσης Ενημέρωσης
  • Δικτύωσης
  • Επιμόρφωσης
  • Προώθησης-Προβολής των προϊόντων τους
  • Συμμετοχής σε Εκθέσεις, Συνέδρια και Σεμινάρια
  • Πρόσβαση σε διαγωνισμούς προμηθειών μεγάλων οργανισμών του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Παρέμβαση ΠΣΕ για τα αντικίνητρα στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Δ/νση Συντονισμού Εξαγωγικής Πολιτικής, Τμήμα Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, έστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεν. Δ/νση Φυτικής Παραγωγής και στο Υπουργείο Οικονομικών, Γεν. Δ/νση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ., Σημείωμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με τα εξαγωγικά αντικίνητρα, τα οποία κατέθεσε τόσο στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχ. Καρχιμάκη, όσο και στη Γραμματεία της Διαρκούς Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Εξαγωγών.

Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ηνωμένων Εθνών - Μία νέα υπηρεσία του ΠΣΕ προς τα μέλη του

Μία νέα υπηρεσία προς τα μέλη του εγκαινιάζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, προσφέροντας άμεση ενημέρωση και υποστήριξη για τις διαδικασίες που αφορούν τις προκηρύξεις προμήθειας προϊόντων από τα Ηνωμένα Έθνη και τις Υπηρεσίες τους.