Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Επικαιρότητα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εξωτερικών & Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Η Οικονομική Διπλωματία κλειδί για την ενίσχυση της Εξωστρέφειας.

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κύριο Γιάννη Μπράχο και την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπογραφή του Συμφώνου, το οποίο έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τις ελληνικές εξαγωγές και δήλωσε βέβαιη πως θα συμβάλει στην προσπάθεια περαιτέρω διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία και τον πρωτεύοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Οικονομική Διπλωματία στην τόνωση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας.

 

27 Μαρ 18 - 13:15

Συνέντευξη Προέδρου Π.Σ.Ε. κυρίας Χρ.Σακελλαρίδη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνέντευξη της Προέδρου του ΠΣΕ, κυρίας Χριστίνας Σακελλαρίδη, στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στη δημοσιογράφο κυρία Δήμητρα Μανιφάβα - το Σάββατο 9/12/2017.

Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

12 Δεκ 17 - 13:13

Συνεργασία Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με ALIBABA

 Πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζει τα μέλη του, δημιουργώντας ένα ποιοτικό προφίλ στη μεγαλύτερη B2B πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου alibaba.com όπου θα καταχωρήσει τα προϊόντα των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν.

 

 

 

7 Νοε 17 - 12:32

“Ένεση ρευστότητας” για τις ελληνικές εξαγωγές - Δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω Exportgate και “Trade Club Alliance”


Ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο αποκτούν οι Έλληνες εξαγωγείς μετά τη στρατηγική συμμαχία που πέτυχε η Eurobank με την Banco Santander και εντάσσεται έτσι στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance” που υποστηρίζεται από επτά τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες από όλον τον κόσμο.

 

Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

12 Οκτ 17 - 11:41

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση Προέδρου Π.Σ.Ε. με Πρόεδρο Γαλλίας κ.Μακρόν

 

«Στηρίξτε την Ελλάδα να πάρει μπροστά όπως κάνετε στη Γαλλία»

Η έκκληση του ΠΣΕ προς τον Γάλλο Πρόεδρο στο πλαίσιο του Ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

 

 

19 Σεπ 17 - 13:11

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Σ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 19-7-2017

 Παρατίθεται άρθρο της Προέδρου του Πνελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρίας Χριστίνας Σακελλαριδη, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τον ρόλο των εξαγωγών για την έξοδο από την κρίση.

21 Ιουλ 17 - 14:33

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Ασφάλιση Πιστώσεων: Ένα πολύτιμο πωλησιακό εργαλείο"

 Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών &ΕΠΕ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ασφάλιση πιστώσεων: ένα πολύτιμο πωλησιακό εργαλείο".

Τετάρτη 14 Ιουνίου, 5μμ-7μμ, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου, Πανεπιστημίου 16, 2ος όροφος (εντός στοάς)

 

 

30 Μάιος 17 - 10:19

Επιχειρηματική Αποστολή στη Μόσχα από το Υπουργείο Εξωτερικών (22/6/2017)

 

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων της χώρας μας και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, το Υπουργείο Εξωτερικών προγραμματίζει, υπό τον ΑΝΥΠΕΞ κ. Γ.Κατρούγκαλο και με τη συμμετοχή του Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Γ. Τσίπρα, επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα στις 22 Ιουνίου 2017.

Η επιχειρηματική αποστολή θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση ΕΒΕΑ καιΣΕΒΕ, και οι κλάδοι που θα εκπροσωπηθούν είναι αυτοί που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις θετικότερες προοπτικές για ανάπτυξη
δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών στη Ρωσία όπως:

- τυποποιημένα τρόφιμα (αποκλειομένων των εντός εμπορικού αποκλεισμού
προϊόντων)
- ένδυση
- καλλυντικά (με ιδιαίτερη έμφαση στα φυσικά καλλυντικά)
- τομέας ακινήτων
- δομικά υλικά
- φάρμακα, παροχή ιατρικών υπηρεσιών

Κατά την επιχειρηματική αποστολή θα διενεργηθούν εξατομικευμένες και στοχευμένες συναντήσεις ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων, που θα οργανωθούν από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας.
Σημειώνεται ότι το διοργανωτικό κόστος της αποστολής (ενοικίαση αίθουσας κεντρικού ξενοδοχείου και πρόσληψη επιτόπιου εξειδικευμένου προσωπικού για τη διευθέτηση των Β2Β συναντήσεων) ανέρχεται σε 550 ευρώ ανά εταιρεία, ενώ ο
κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει αυτοτελώς τις δαπάνες ταξιδιού και διαμονής του.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντός σας θα πρέπει να επιστρέψετε συμπληρωμένη τη
συνημμένη αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση b08@mfa.gr μέχρι και
την 25η Μαΐου  2017.

 

25 Μάιος 17 - 13:31

Οι πρώτοι Υποψήφιοι της Πρακτικής Άσκησης σε Εξωστρεφείς Επιχειρήσεις

Στη διάθεση των επιχειρήσεων μελών του ΠΣΕ βρίσκονται τα ονόματα των πρώτων καταρτιζομένων-υποψηφίων Πρακτικής Άσκησης, που έχουν ενταχθεί στην Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής». Η Πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020), συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ/ΥΕΙ)και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

4 Μάιος 17 - 15:05