Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Χρηματοδοτήστε την εξαγωγική σας δραστηριότητα

Νέες πρωτοποριακές λύσεις από την Eurobank

Με πρωτοβουλία της Τράπεζας Eurobank και σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, πραγματοποιoύνται σειρά εκδηλώσεων όπου παρουσιάζονται οι νέες πρωτοβουλίες της Eurobank και οι νέες λύσεις της Τράπεζας, ειδικά σχεδιασμένες για επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της υποστήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων και μέσω της παρουσίας της Τράπεζας στις χώρες τις Νοτιοανατολικής Ευρώπης στις οποίες έχει δραστηριότητα μέσω θυγατρικών Τραπεζών (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Ουκρανία και Κύπρο)

Οι νέες λύσεις της Eurobank είναι:

 • Η προ-χρηματοδότηση των παραγγελιών σε ποσοστό έως 60%. Στη συνέχεια η χρηματοδότηση μέσω της Eurobank Factors των τιμολογίων που εκδίδουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, με μειωμένο περιθώριο (spread) κατά 15%.
 • Η προεξόφληση της επιστροφής του ΦΠΑ εξαγωγών σε ποσοστό έως 70%, με εκχώρηση της αντίστοιχης απαίτησης της εξαγωγικής επιχείρησης έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.
 • Η χρηματοδότηση μέσω δανείου ή leasing έως του 100% της αξίας των επενδύσεων εξαγωγικών επιχειρήσεων, για κτιριακές εγκαταστάσεις (έως 15 έτη) και για μηχανολογικό εξοπλισμό (έως 7 έτη), στις περιπτώσεις που σχετίζονται με την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Οι χορηγήσεις προσφέρονται με περίοδο χάριτος 1 έτους και χαμηλό επιτόκιο για τα δύο πρώτα χρόνια με μετακύλιση της διαφοράς στα επόμενα έτη.
 • Η προσφορά “One Stop Shop” υπηρεσιών για την ασφάλιση των εξαγωγικών κινδύνων, σε συνεργασία με δίκτυο διεθνών  και εγχώριων ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών

Η Eurobank παρέχει ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες διεκπεραίωσης εισαγωγών - εξαγωγών που εξασφαλίζουν ρευστότητα, πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, μείωση του συναλλαγματικού κινδύνου, ταχύτητα και ασφάλεια. Ταυτόχρονα, παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών εισαγωγών, εμβασμάτων και προκαταβολών από το γραφείο σας, μέσω της υπηρεσίας e-Banking για επιχειρήσεις της Eurobank.

Μέσω της Υπηρεσίας Εμβασμάτων, διεκπεραιώνονται άμεσα συναλλαγές που αφορούν την πίστωση των εισερχόμενων εντολών σας, καθώς και πληρωμές των υποχρεώσεών σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με έκδοση εντολών εμβασμάτων, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων τραπεζών και ανταποκριτών.

Το σύνολο των λύσεων που προσφέρονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 • Εισαγωγές- Εξαγωγές με Φορτωτικά έγγραφα προς είσπραξη
 • Collection Accounts
 • Ενέγγυες πιστώσεις εισαγωγών- εξαγωγών
 • Stand by LCs
 • Προεξοφλήσεις ενέγγυων πιστώσεων και αξιόγραφων Εξωτερικού
 • Ηλεκτρονική Αίτηση Πληρωμής Εισαγωγών – Προκαταβολές
 • Εξόφληση εντολών Έκδοση εντολών σε Ευρώ ή ξένα νομίσματα

Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να υλοποιείτε τις συναλλαγές εισαγωγών – εξαγωγών σας εύκολα και γρήγορα μέσω του internet με την εφαρμογή ΜΕΛΛΟΝLINE (http://www.eurobank.gr/corporatebanking/mellonline)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξειδικευμένα στελέχη της Eurobank Τραπεζικής Επιχειρήσεων στις Μονάδες Τραπεζικής Επιχειρήσεων (Business Centers)  ή εναλλακτικά στην εξειδικευμένη Διεύθυνση Εισαγωγών-Εξαγωγών (Trade Finance) της Eurobank: Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1-3, 115 28 Aθήνα, Τηλ: 210 6078117 ή να επισκεφθείτε το: www.eurobank.gr/CorporateBanking

Συμπληρωματικές πληροφορίες για το σύνολο των Τραπεζικών λύσεων για Εξαγωγικές επιχειρήσεις που προσφέρονται από τις εξειδικευμένες διευθύνσεις και θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας Eurobank θα βρείτε στις πιο  κάτω διευθύνσεις στο internet: