Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ανοιχτή Επιστολή της Προέδρου του ΠΣΕ: "Στις Εκλογές του ΠΣΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ"

Τους τελευταίους 12 μήνες, πριν από την Πρόσκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕ, ΜΑΖΙ πετύχαμε πολλά:

Λειτουργήσαμε το νέο site του ΠΣΕ, το οποίο και επισκέφθηκαν περισσότεροι από 70.000 μοναδικοί χρήστες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο, με θέμα: Εξωστρέφεια: Σύνδεσμος με το Μέλλον, το Μάιο του 2010 και την Ενημερωτική Εκδήλωση "2011 Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Εξωστρέφεια", τον Μάιο του 2011.

Αναδείξαμε τον ΠΣΕ σε βασικό συνομιλητή της κυβέρνησης για τα θέματα στήριξης της εξωστρέφειας και πετύχαμε μεταξύ άλλων για πρώτη φορά να υλοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα ενισχύσεων για τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις («Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα»).

Διοργανώσαμε για πρώτη φορά Ανοιχτή Συζήτηση με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Πρωθυπουργού, όπου οι προτάσεις των εξαγωγέων αποτέλεσαν τη βάση για θεσμικές πρωτοβουλίες άρσης αντικινήτρων στις εξαγωγές (Ψηφιακό One Stop Shop Εξαγωγών).

Υποστηρίξαμε την Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τις Εξαγωγές, επίσης παρουσία του Πρωθυπουργού, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Συστήσαμε Cluster Εξωστρέφειας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, για την ανάληψη κοινών δράσεων.

• Ως πρώτη δράση του Cluster, διοργανώσαμε Επιχειρηματική Αποστολή GO INTERNATIONAL της Κύπρου, τον περασμένο Φεβρουάριο, και θα συνεχίσουμε με το GO INTERNATIONAL Βελιγραδίου, όπου τον Οκτώβριο θα συναντηθούν Έλληνες Εξαγωγείς, με μεγάλους αγοραστές 6 χωρών των Βαλκανίων, αλλά και της Ρωσίας.

• Ως αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών και δράσεων καταγράφεται ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των μελών του ΠΣΕ κατά 12% τον τελευταίο χρόνο!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ενίσχυσε το θεσμικό-παρεμβατικό του ρόλο, αύξησε τον αριθμό των μελών του, αναδείχθηκε σε βασική πηγή ενημέρωσης του Τύπου και συνολικά των ΜΜΕ, για θέματα εξαγωγών.

Όμως, Η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας. Συμμετέχοντας ενεργά στις εκλογές του ΠΣΕ, στηρίζουμε την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Στις εκλογές του ΠΣΕ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Για αυτό ζητώ την Ψήφο σας!

Χριστίνα Σακελλαρίδη

 

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

*Η πρώτη ΓΣ έχει οριστεί για τις 18/5 και η δεύτερη-σε περίπτωση μη απαρτίας- για τις 25/5. Τρίτη και τελική ημερομηνία διεξαγωγής της ΓΣ είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα: 18:00 μμ, Ακαδημίας 7-9, 8ος όροφος ΕΒΕΑ.

*Δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχουν όσα μέλη έχουν εγγραφεί έξι μήνες πριν από τη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί και είναι ταμειακώς ενήμερα μέχρι και το 2010.