Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Σε δημόσια διαβούλευση το Πρόγραμμα Δράσης του ΟΠΕ για τη διετία 2012-2013

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το Πρόγραμμα Δράσης του Ελληνικού Οργανισμού Εμπορίου (ΟΠΕ), μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2011. Σε επιστολή του προς τον ΠΣΕ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Αλκ. Καλαμπόκης απευθύνει κάλεσμα προς τους συλλογικούς φορείς της εξωστρέφειας και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα προς τον ΟΠΕ.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Καλαμπόκης, "η ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύει η εθνική οικονομία, σε συνδυασμό με την ανάγκη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για την ενδυνάμωση των προωθητικών τους ενεργειών, κάνουν επιτακτική την ανάγκη μίας ενισχυμένης και ενιαίας προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων στο εξαγωγικό εμπόριο φορέων. Η ουσιαστική, αποτελεσματική προβολή και προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια αγορά είναι μονόδρομος για τις ελληνικές εξαγωγές".

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΕ προετοίμασε ένα αρχικό σχέδιο δράσης για την επόμενη διετία που περιλαμβάνει τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις, Επιχειρηματικές Αποστολές και Προσκλήσεις ξένων αγοραστών και δημοσιογράφων.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο site του ΟΠΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 και 2013.