Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Εμπόδια στο εμπόριο με την Αργεντινή - Διαβούλευση

•Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Δ/νση Πολιτικής Διεθνούς Εμπορίου, μας έστειλε: Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο αναφέρεται στα μη δασμολογικά εμπόδια που θέτει η Αργεντινή στα εισαγόμενα προϊόντα στο πλαίσιο της πολιτικής υποκατάστασης των εισαγωγών που εφαρμόζει. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η Αργεντινή, από το έτος 2009, εφαρμόζει αρκετά μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών της τα οποία περιλαμβάνουν τις μη αυτόματες άδειες εισαγωγής, τις καθυστερήσεις στις τελωνειακές διαδικασίες και άλλα γραφειοκρατικά και διαχειριστικά εμπόδια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει, επανειλημμένα, θέσει το θέμα στις αρμόδιες αρχές της Αργεντινής, ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, όμως η Αργεντινή δεν έχει περιορίσει τα παραπάνω μέτρα. Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να θέσει το θέμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Γι’ αυτό παρακαλείσθε στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε εμπόδια στην αγορά της Αργεντινής να ενημερώσετε σχετικά μέχρι την 10η Ιουλίου 2011 στην παραπάνω Δ/νση, αρμόδιος κος Γ. Βαβαρούτσος ΤΗΛ. 210-3286112, Φαξ 210-3286179, e-mail:g.vavaroutsos@mnec.gr (Α.Π. 453).