Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Δήλωση ΥΠΕΞ Στ. Λαμπρινίδη κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εξαγωγικών φορέων

"Το πιο ισχυρό αντίδοτο στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα σήμερα είναι η οικονομική της εξωστρέφεια. Η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα είναι δύο μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση, παράλληλα με την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών. Υπάρχουν ήδη πολύ καλά νέα για την ελληνική οικονομία.

Στο πρώτο μισό αυτού του έτους υπήρξε, σε σχέση με το αντίστοιχο του περυσινού, μία εντυπωσιακή άνοδος των εξαγωγών. Είναι ευθύνη μας, είναι ευθύνη του Κράτους να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτήν την τάση. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ξέρετε καλά, είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα με το ευρύτατο δίκτυο των Πρεσβειών που διαθέτει ανά τον κόσμο, τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και του στελεχιακού του δυναμικού, και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Συναγωνιστές μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι σημαντικότεροι εξαγωγικοί φορείς στη χώρα και είναι τιμή μου που σήμερα συναντώ εσάς, τους Προέδρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Μαζί τους και με την πολύτιμη υποστήριξη της Eurobank, το Υπουργείο Εξωτερικών υλοποιεί από τις αρχές του έτους ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχει την επωνυμία “Go International”.

Είναι ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων και διμερών επιχειρηματικών επαφών, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Δε μένουμε στα λόγια, δεν κάνουμε εκδηλώσεις βιτρίνας –ούτε εσείς το επιθυμείτε αυτό, ούτε εμείς το επιθυμούμε– προχωράμε μπροστά και με αποτελέσματα ήδη απτά, υλοποιούμε μία προσπάθεια εξωστρέφειας για την Ελλάδα στην περιοχή μας και ευρύτερα. Στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, η επιχειρηματική μας παρουσία ανακτά το δυναμισμό της.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο πλάι σας, στο πλάι της παρουσίας αυτής, το Υπουργείο Εξωτερικών, οι Πρεσβείες μας, τα Προξενεία μας, τα Εμπορικά μας Γραφεία, εγώ προσωπικά. Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεσή σας, σας προσφέρουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βεβαιότητα ότι προτεραιότητά μας είναι η οικονομική διπλωματία και η υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις μας και στη συνέχιση αυτής της εργασίας".