Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Επιχειρηματική Αποστολή στη Μάλτα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (20-21/10/2011)

Το Υπουργείο Εξωτερικών, Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, μας ενημερώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μάλτα, στο διάστημα 20-21/10/2011. Προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο η επίσκεψη αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή εστιασμένη σε τομείς και κλάδους, οι οποίοι παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις θετικότερες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών, όπως:

• Τρόφιμα και ποτά (ιδιαίτερα ελαιόλαδο, ζαχαρώδη προϊόντα, προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας, οινοπνευματώδη και οίνος, εμφιαλωμένο νερό)

• Προϊόντα καπνού,

• Φάρμακα και καλλυντικά,

• Δομικά υλικά (π.χ. προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, μάρμαρα)

• Ενέργεια, πετρελαιοειδή, ΑΠΕ

• Υπηρεσίες διαχείρισης υδάτινων πόρων και αποβλήτων, περιβαλλοντικής προστασίας, λογισμικού κ.ά.

Στο πλαίσιο και παράλληλα με την αποστολή θα πραγματοποιηθεί, στη Μάλτα Οικονομικό Forum και θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Μαλτέζων επιχειρηματιών. Προκειμένου να καταρτιστεί κατάλογος συμμετεχόντων, παρακαλεί να προτείνουμε μέχρι τρεις (3) επιχειρήσεις – μέλη μας, των παραπάνω κλάδων, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην αποστολή.

Για το σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο συμμετοχής ηλεκτρονικά και να επιστραφεί στο e-mail: sbb@mfa.gr μέχρι την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011. Το έντυπο αυτό είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τέλος, μας πληροφορεί ότι οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν με πτήσεις επιλογής των συμμετεχόντων, οι δε δαπάνες μετάβασης και διαμονής θα βαρύνουν τους ιδίους. (Α.Π. 550)