Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Εξάλειψη δασμών σε περισσότερα προϊόντα Πληροφορικής, μετά από συμφωνία στον ΠΟΕ

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μας έστειλε τη Συμφωνία για την Τεχνολογία της Πληροφορικής (Information Technology Agreement - ITA) και τον Ενδεικτικό Κατάλογο Προϊόντων για συμπερίληψη στη Συμφωνία του ΠΟΕ.

Η Συμφωνία για την Τεχνολογία της Πληροφορικής (Information Technology Agreement – ITA) είναι μια πλειονομερής συμφωνία στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), η οποία ισχύει από την 1η Ιουλίου 1997. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου στα προϊόντα τεχνολογίας της Πληροφορικής (Information Technology – IT), μέσω της εξ ολοκλήρου εξάλειψης των επιβαλλόμενων δασμών στα προϊόντα IT που καλύπτονται από τη Συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων σ’ αυτήν.

Η Ε.Ε. επιθυμεί την αναθεώρηση της Συμφωνίας ITA, έτσι ώστε να επεκταθεί η λίστα των προϊόντων που καλύπτονται από αυτήν και να συμπεριληφθούν και τα μη δασμολογικά εμπόδια.

Στο πλαίσιο αυτό η Ε. Επιτροπή απέστειλε στα κράτη-μέλη μια ενδεικτική λίστα προϊόντων, η συμπερίληψη των οποίων θα μπορούσε να εξεταστεί σε ενδεχόμενη αναθεώρηση της Συμφωνίας, την οποία σας αποστέλλουμε προκειμένου να μας γνωρίσετε τυχόν απόψεις και θέσεις σας.» (Α.Π. 585 )