Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Χρηματοδοτικοί Μηχανισμοί & Επενδυτικά Εργαλεία της ΕΕ σε Τρίτες Χώρες, Αθήνα, 11 & 12/11/2011

Το Υπουργείο Εξωτερικών (Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων), σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σχεδιάζει διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και δικτύωσης με θέμα: Χρηματοδοτικοί Μηχανισμοί & επενδυτικά εργαλεία της ΕΕ σε τρίτες χώρες : αξιοποίηση από τον ιδιωτικό τομέα, με γεωγραφικές περιοχές αναφοράς τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Νότιο Ανατολική Ευρώπη (βλ. επισυναπτόμενο σχέδιο ημερήσιας διάταξης).

Η εκδήλωση πρόκειται να γίνει στην Αθήνα στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2011. Το ενημερωτικό σκέλος της εκδήλωσης (1η ημέρα) στοχεύει στην πληροφόρηση των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης που δημιουργούνται από τη δραστηριότητα των Αναπτυξιακών Τραπεζών σε κάθε περιοχή. Επίσης, θα υπάρξει παρουσίαση του ευρύτερου πολιτικού πλαισίου λειτουργίας των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Καταπιστευματικών Ταμείων.

Στο περιθώριο της 1ης ημέρας θα υπάρχει δυνατότητα για τη διενέργεια επαφών των συμμετεχόντων με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η 2η μέρα θα είναι αφιερωμένη στη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με τα στελέχη των Αναπτυξιακών Τραπεζών.

Αναλυτικότερα, η 1η ημέρα είναι διαρθρωμένη σε 3 πάνελ, ένα για κάθε μία από τις τρεις γεωγραφικές περιοχές αναφοράς.

Στο 1ο πάνελ που αναφέρεται στην περιοχή της Μεσογείου θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό επίπεδο η Ευρωπαϊκής Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Καταπιστευματικό Ταμείο Γειτονίας.

Στο 2ο πάνελ που αναφέρεται στην περιοχή της Νότιο- Ανατολικής Ευρώπης, θα εκπροσωπηθούν πέραν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης και το Επενδυτικό Πλαίσιο Δυτικών Βαλκανίων.

Στο 3ο πάνελ που αναφέρεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, θα εκπροσωπηθούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης καθώς και η Τράπεζα Ανάπτυξης και Εμπορίου Ευξείνου Πόντου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.pse.gr

www.aimfunding.mfa.gr,

www.aimfundingevents.gr