Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Ο ΠΣΕ για την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε εξαγωγικές επιχειρήσεις

Την ένταξη του Προγράμματος «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε Θέματα Εξωστρέφειας στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ, επικύρωσε με Απόφασή του ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μαν. Πατεράκης.

Η πράξη αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας, για τη βελτίωση της προσαρμοστικότητάς τους στις μεταβολές, την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του αντικειμένου της πράξης είναι περίπου δύο χρόνια, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2.028.922 ευρώ.

Για την πανελλαδική κάλυψη της διάγνωσης των αναγκών του έργου και ειδικά για την προτεινόμενη πράξη, η ΕΕΔΕ έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας εκτός από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και με τους υπόλοιπους καθ' ύλη αρμόδιους φορείς για την εξωστρέφεια: Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Για την εξασφάλιση δομών πανελλαδικά, σε περιφέρειες όπου η ΕΕΔΕ δεν έχει ίδιες δομές, θα συνεργαστεί με πιστοποιημένες δομές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και Επαγγελματικές οργανώσεις, Συνδέσμους, Επιμελητήρια και άλλους συναφείς φορείς με τους οποίους έχει υπογράψει διαρκές μνημόνιο συνεργασίας.