Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

18/9: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II

O Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.), σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ), στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και της υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ, σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα: «Ε Ξ Ω Σ Τ Ρ Ε Φ Ε Ι Α – ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΙ» την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 (Στο κτίριο του ΟΠΕ, Μαρίνου Αντύπα 86, Ηλιούπολη 163 46).

Στην εκδήλωση εξειδικευμένα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ και σύμβουλοι επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν όλες τις πτυχές του προγράμματος και τους βέλτιστους τρόπους αξιοποίησή του, με στόχο την υποστήριξη τόσο των ΜΜΕ, όσο και υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων, για την έναρξη/συνέχιση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικής τους δράσης, καθώς και την τόνωση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την προκήρυξη του Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)», που έχει αρχικό ύψος προϋπολογισμού (Δημόσια Δαπάνη) 30 εκατ. ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία ως τις 10 Οκτωβρίου 2013 να υποβάλλουν φακέλους υποψηφιότητας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο "λόγω στενών χρονικών περιθωρίων υλοποίησης του ΕΣΠΑ, σημειώνεται ότι δεν θα δοθεί παράταση στην ημερομηνία αυτή".

Επιλέξιμες είναι όλες οι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Αυγούστου του 2012 στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, των υπηρεσιών καθώς και επιλεγμένους κλάδους του εμπορίου.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από €20.000 έως €200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ για συγκεκριμένους κλάδους), ενώ τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 30% έως 55%.

Οι επιλέξιμες ενέργειες αφορούν νέα προϊόντα / υπηρεσίες ή εν γένει προϊόντα / υπηρεσίες σε νέες αγορές και περιλαμβάνουν επενδύσεις που εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:

•Μηχανολογικός Εξοπλισμός – Ειδικές Εγκαταστάσεις

•Ενέργειες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών

•Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας.

•Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής σε αγορές – στόχους.

•Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

•Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

•Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων (μόνο για νέες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις).

Επισυνάπτεται πρόσκληση και δήλωση συμμετοχής.