Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

ICISnet: Το νέο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον στις Τελωνειακές Συναλλαγές

Μία νέα ψηφιακή εποχή για τα τελωνεία εγκαινιάστηκε με τη θέση σε πλήρη παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων ICISnet από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, αποτελώντας βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση του εγχώριου και διασυνοριακού εμπορίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων για την προστασία των πολιτών από επικίνδυνα και παρανόμως διακινούμενα εμπορεύματα.

Από 3/12/13 η υποβολή της Διασάφησης εισαγωγής, της Δήλωσης ΕΦΚ και των λοιπών τελωνειακών παραστατικών και εγγράφων, θα γίνεται ηλεκτρονικά από το περιβάλλον του συναλλασσόμενου, περιορίζοντας διοικητικά και επιχειρηματικά κόστη, μειώνοντας το χρόνο ολοκλήρωσης μιας τελωνειακής συναλλαγής, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο σύνολο των διεθνών εμπορευματικών ροών.

Άμεσα ωφελούμενοι από τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται με το ICISnet είναι τόσο οι τελωνειακοί υπάλληλοι ως εσωτερικοί χρήστες, όσο και όλοι οι οικονομικοί φορείς που συναλλάσσονται με τα τελωνεία (εισαγωγείς, μεταφορείς, αντιπρόσωποι, διαχειριστές κλπ), ως εξωτερικοί εξουσιοδοτημένοι χρήστες, καθώς και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος-επισκέπτης του συστήματος με δυνατότητα ανάκτησης δημοσιευμένων πληροφοριών από τη διαδικτυακή πύλη (portal) του ICISnet στο Internet, ως εξωτερικός χρήστης (κοινό) με ελεύθερη πρόσβαση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/selectedfullstory?sid=1

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων βρίσκονται και όλες οι σχετικές Εγκύκλιοι και Κανονιστικές πράξεις, ως εξής:

-Το Υπουργείο Οικονομικών, Γεν. Δ/νση Τελωνείων και ΕΦΚ μας έστειλε την αριθ. Δ19Α 5040146/13-11-2013 Εγκύκλιο διαταγή με θέμα: «Οδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας απλουστευμένης διασάφησης και της διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον εξαγωγέα τόπο» (Α.Π. 665)

-Το Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Δ/νση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. μας έστειλε την αριθ. Δ19Α 5041356/28-11-2013 ερμηνευτική εγκύκλιο σχετικά με το παραπάνω θέμα. (Α.Π. 685)

-Το Υπουργείο Οικονομικών, 19η Δ/νση Τελωνειακών Διαδικασιών μας έστειλε την αριθ. Δ19Α 5041257/28-11-2013 ενημερωτική εγκύκλιο σχετικά με το παραπάνω θέμα. (Α.Π. 689)

-Το Υπουργείο Οικονομικών, Γεν. Δ/νση Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. μας έστειλε την αριθ. Δ19Α εγκύκλιο με οδηγίες επί του θέματος. (Α.Π. 690)