Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΣΕ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Όραμα & Πραγματικότητα", 18 & 19 Μαρτίου, Αθήνα-Hilton

Μάρτιος 18, 2014 - 13:05

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των διεθνών εμπορικών σχέσεων της χώρας, αποτελεί κοινό τόπο ως στρατηγική επιλογή ανάπτυξης και εξόδου από την ύφεση. Ως εκ τούτου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Όραμα & Πραγματικότητα», που θα λάβει χώρα το διήμερο 18-19 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο HILTON, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αθηναίων. Η οργάνωση του συνεδρίου διεξάγεται σε συνεργασία με την εταιρεία Συμεών Γ. Τσομώκος ΑΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα κηρύξει την έναρξη εργασιών του συνεδρίου, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει αποδεχθεί να είναι Κεντρικός Καλεσμένος & Ομιλητής στο δείπνο του συνεδρίου. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευαγ. Βενιζέλος θα είναι ο Κεντρικός Καλεσμένος & Ομιλητής στη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου.

Το Διήμερο Διεθνές Συνέδριο, που εντάσσεται στο Επίσημο Πρόγραμμα των Παράλληλων Εκδηλώσεων της Ελληνική Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, σε μία περίοδο όπου η χώρα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων, με έμφαση στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, παρέχοντας βήμα σε εισηγητές και θεσμικούς παράγοντες διεθνούς κύρους, προκειμένου να διατυπωθούν σκέψεις, θέσεις και προτάσεις και να εξαχθούν συμπεράσματα που θα χρησιμεύσουν και στην Κυβέρνηση και στις επιχειρήσεις για τη λήψη των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων ή παρεμβάσεων προς την υλοποίηση του οράματος για μία πιο εξωστρεφή ελληνική οικονομία.

Για το λόγο αυτό, προσδοκούμε στη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να αναδείξουμε ακόμη περαιτέρω τις συνέργιες και την κοινή μας προσπάθεια να αναδείξουμε την ενίσχυση της εξωστρέφειας, ως βασική αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 14/3/2014

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ:

1. ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

2. ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ"

3. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

4. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ