Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Νέα δασμολογική κατάταξη τυροκομικών παρασκευασμάτων στον Καναδά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καναδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Συνόρων, από 29-11-2013, μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού δασμού εισαγωγής για όσα σκευάσματα (kits) προορίζονται για την Παρασκευή φρέσκων τροφών που διατίθενται άμεσα σε καταναλωτές και περιέχουν τυρί. Τα περιεχόμενα συστατικά τυριού κατατάσσονται πλέον χωριστά στις σχετικές δασμολογικές κλάσεις (δηλ. ως τυρί), και επιβάλλεται ο ανάλογος δασμός ανεξάρτητα από τη συσκευασία τους ως kits.

Συνεπεία της τροποποίησης αυτής, οι αλυσίδες εστιατορίων πίτσας, οι οποίες εισήγαγαν, κυρίως από τις ΗΠΑ, τα συστατικά για την παρασκευή πίτσας ως κιτ χωρίς εισαγωγικούς δασμούς, θα καταβάλουν πλέον τον αναλογούντα δασμό, που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 245%, για το τυρί (συνήθως τύπου “mozzarella”) που περιέχεται στα κιτ αυτά.

Όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία, δεν πραγματοποιούνται εισαγωγές τέτοιων kits από τη χώρα μας στον Καναδά.