Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο Διήμερο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΕ, 18 & 19 Μαρτίου, Αθήνα, Ξενοδοχείο Hilton

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με χαρά ανακοινώνει την οργάνωση του Διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Όραμα & Πραγματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο HILTON, την Τρίτη και την Τετάρτη, 18-19 Μαρτίου. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, των Υπουργείων Εξωτερικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αθηναίων. Μέγας χορηγός του Συνεδρίου είναι η Eurobank.

Την επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου στις 18 Μαρτίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει αποδεχθεί να είναι Κεντρικός Καλεσμένος & Ομιλητής στο επίσημο δείπνο του συνεδρίου. Στις 19 Μαρτίου Κεντρικός Καλεσμένος & Ομιλητής, θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος. Βενιζέλος.

Στο Συνέδριο του ΠΣΕ, περισσότεροι από 40 ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Πρέσβεις, στελέχη Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.α.) και Φορέων στήριξης της Εξωστρέφειας, καθώς και επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τη Θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβανομένων ενοτήτων όπως:

-Η Αλυσίδα της Εξωστρέφειας: Παραγωγή, Τουρισμός, Μεταφορές, Πολιτισμός

-Οι Πυλώνες Στήριξης του Εξωτερικού Εμπορίου

-Η Χρηματοδότηση της Ελληνικής Παραγωγικής Μηχανής

-Η Οικονομική Διπλωματία και Αγορές-Στόχοι

-Τρόποι Διείσδυσης σε Ξένες Αγορές

-Success Stories των Εξαγωγών

Οι είσοδος στο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΕ, είναι δωρεάν για τα μέλη του Συνδέσμου και όλους όσοι υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής.

Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας οργανώνει Ειδική Εκδήλωση με τίτλο: «Οδικός Χάρτης Διευκόλυνσης του Εξωτερικού Εμπορίου. Ένας Χρόνος Μετά. Παρόν & Μέλλον», την Τρίτη 18 Μαρτίου. Η Είσοδος στην Ειδική Εκδήλωση είναι δωρεάν.

Στο Συνέδριο που διοργανώνεται από την ΣΥΜΕΩΝ Γ. ΤΣΟΚΩΜΟΣ ΑΕ, Μέγας Χορηγός είναι η EUROBANK και Χρυσός Χορηγός η ΕΛΒΑΛ. Η διοργάνωσή του κατέστη εφικτή χάρη στην υποστήριξη του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), της PHARMATHEN, του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), της INTRALOT, της NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης, της ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και το naftemporiki.gr.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 14/3/2014

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ:

1. ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

2. ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ"

3. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

4. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ