Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Συμμετοχή Μελών ΠΣΕ στη"2η Πανελλαδική Έρευνα για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον"

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ συμμετέχει στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Φορέων του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη μας να συμμετάσχουν στην έρευνα με τίτλο: "2η Πανελλαδική Έρευνα για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον" που διεξάγει το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος ιδρύθηκε από τον ΣΕΒ και λειτουργεί υπό την αιγίδα του, ως ένας μόνιμος μηχανισμός παρακολούθησης του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, των ρυθμίσεων που το διαμορφώνουν και της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Παρατηρητήριο στις αρχές του έτους δημοσίευσε και υπέβαλε στην Πολιτεία την 1η Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις άμεσης εφαρμογής. Μετά τη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης και την πολύ θετική ανταπόκριση που αυτή είχε, ζητάμε τη συνδρομή σας για την παρακολούθηση των κρίσιμων παραμέτρων που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, και την αξιολόγηση μεταρρυθμίσεων που έχουν αναληφθεί σε αυτό τον τομέα.

Ειδικότερα, η "Πανελλαδική Έρευνα για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον" έχει ως στόχους:

α) την αξιολόγηση των κρίσιμων περιοχών για την επιχειρηματική δράση και τον εντοπισμό σχετικών προβλημάτων / εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, και

β) τη μέτρηση της ποιότητας των παρεχομένων Δημοσίων Υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις (Βαρόμετρο ποιότητας του ΣΕΒ), μέσω ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου μηχανισμού μέτρησης ποιότητας υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάρτιση πολιτικών και δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων, και γενικότερα για την άρση των δυσκολιών στο επιχειρείν στην Ελλάδα.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ θα συνεισφέρει σημαντικά στην προσπάθεια εντοπισμού των εμποδίων στη λειτουργία και την επενδυτική δράση των επιχειρήσεων, καθώς και στην συστηματική συνεργασία με την Πολιτεία, προκειμένου να επιλυθούν τα εντοπισμένα προβλήματα.

Για τη συμμετοχή σας στην πανελλαδική έρευνα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Παρατηρητηρίου, πατήστε εδώ: http://www.observatory.org.gr/synergasia/erevnesactive.aspx