Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Πρόσκληση συμμετοχής στη Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014, 15-17/12/2014, Ριάντ, Σ. Αραβία

Η εταιρεία GREAT – Greek Exports and Trade, μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων προσκαλεί όλες τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας καφέ, σοκολάτας, σχετικών υποστηρικτικών μηχανημάτων, πρώτων υλών και αξεσουάρ, να συμμετέχουν στην Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 από τις 15 – 17 Δεκεμβρίου 2014 στο Ριάντ, Σαουδική Αραβία, της οποίας η GREAT – Greek Exports and Trade είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και Κύπρο.

Η Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 αποτελεί την πρώτη έκθεση καφέ και σοκολάτας στη Σαουδική Αραβία και στοχεύει να προσφέρει στους εκθέτες της από όλον τον κόσμο την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους και να αναπτύξουν την εμπορική τους δραστηριότητα παγκοσμίως. Ο καφές στη Σαουδική Αραβία συμβολίζει την αραβική γεναιοδωρία και φιλοξενία και αποτελεί ένα καθημερινό ρόφημα. Βάσει έρευνας του Πανεπιστημίου King Abdul Aziz University στη Τζέντα, η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που παρουσιάζει την μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ παγκοσμίως.

Οι ποσότητες εισαγωγής καφέ, για την προετοιμασία αραβικού καφέ, υπολογίζονται στους 10.000 τόνους σε ετήσιο επίπεδο. Παράλληλα η αγορά της Σαουδικής Αραβίας εισάγει περισσότερους από 26.000 τόνους κάρδαμου, τζίντζερ και σαφράν, προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του καφέ, με την αξία εισαγωγής να ξεπερνά τα 4,5 δις SR, ενώ η ανάπτυξη των καταστημάτων καφέ φτάνει στο 10% κάθε χρόνο. Αναλόγως και για τη σοκολάτα, οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες GCC (Gulf Cooperation Council) κατέχουν το 40% της παγκόσμιας αγοράς σοκολάτας, με τη Σαουδική Αραβία να έρχεται στην πρώτη θέση κατανάλωσης σοκολάτας ανάμεσα στις εν λόγω χώρες.

Η Δ.Ε. Coffee and Chocolate 2014 θα ανοίξει τις πύλες της στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και θα φιλοξενήσει ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς και εμπόρους καφέ και σοκολάτας. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου να παρακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις των πιο σύγχρονων καινοτομιών που έχει να παρουσιάσει ο χώρος του καφέ και της σοκολάτας.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση καθώς και για το συνολικό πρόγραμμα δράσης της εταιρείας μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail info@greatexhibitions.gr και στο τηλέφωνο 210 7755 080.