Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Δημόσια διαβούλευση για τις εξαγωγές προϊόντων ζωικής προς Βραζιλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απελευθέρωσης της βραζιλιανής αγοράς για τα ελληνικά γαλακτοκομικά και το μέλι, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Επιτυχής ολοκλήρωσή της θα οδηγήσει σε αναγνώριση της ισοδυναμίας των υγειονομικών επιθεωρήσεων μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Μετά από αυτό, κάθε ενδιαφερόμενος εξαγωγέας οφείλει να ακολουθήσει αυτόνομα άλλη διοικητική διαδικασία, που αφορά την καταχώριση των προς εξαγωγή προϊόντων του σε μητρώο που τηρεί το βραζιλιανό Υπουργείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Τροφίμων (ΜΑΡΑ).

Η συγκεκριμένη διαδικασία, που μέχρι σήμερα ενεργοποιείται και εκτελείται με την υποβολή φυσικών εγγράφων, τελεί υπό αναθεώρηση. Σε αυτό το πλαίσιο, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 26 Ιουλίου 2016, σχέδιο κανονισμού που ορίζει τις διαδικασίες καταχώρισης, ανανέωσης, ελέγχου και ακύρωσης εγγραφών προϊόντων ζωικής προέλευσης στο μητρώο που τηρεί το ΜΑΡΑ.

Οι προβλέψεις του σχεδίου κανονισμού αφορούν τόσο τις εγχώριες εταιρίες, όσο και τις ξένες που έχουν λάβει άδεια εξαγωγής στη Βραζιλία προϊόντων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τυχόν παρατηρήσεις, τεχνικά τεκμηριωμένες, υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση cnt.dipoa@agricultura.gov.br ή αποστέλλονται στην ταχυδρομική διεύθυνση του ΜΑΡΑ:

Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento Secretaria de Defesa Agropecuária Departamento de Inspeção de Produtos de Origem Animal Coordenação-Geral de Programas Especiais Coordenação de Normas Técnicas CNT/CGPE/DIPOA Esplanada dos Ministérios Bloco D - Anexo A - Sala 414 A Brasília-DF, CEP 70.043-900, Brasil

Α.Π. 443