Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Πολυεπίπεδες παρεμβάσεις του ΠΣΕ υπέρ των Ελλήνων Εξαγωγέων

Με παρεμβάσεις εντός κι εκτός των συνόρων, προς την Επίσημη Πολιτεία και Διεθνείς Οργανισμούς, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων απαντά στις προκλήσεις των καιρών γύρω από τα θέματα άμεσου εξαγωγικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο ΠΣΕ, με απόφαση Πρωθυπουργού, εκπροσωπείται και πάλι στη νεοσύστατη Επιτροπή Διευκόλυνσης Εμπορίου, που καταστρώνει την Εθνική Στρατηγική Εξωστρέφειας, ειδικά σε τελωνειακά θέματα. Στις πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, ο γ.γ. Κύριος Ευαγ. Κολοκοτρώνης και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων και μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΕ, Κύριος Νίκος Μαυρίκος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα βήματα του Οδικού Χάρτη που στόχο θα έχει να διευκολύνει περαιτέρω τις διαδικασίες διασυνοριακού εμπορίου στην Ελλάδα.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Δ.Σ. του ΠΣΕ φιλοξένησε στα γραφεία του Συνδέσμου, τον Γερμανικό εμπειρογνώμονα, κ. Ματίας Μπρέσερ, ως αρμόδιου τεχνικής βοήθειας σε θέματα προώθησης/προβολής ελληνικών προϊόντων. Η Πρόεδρος του ΠΣΕ, Κυρία Χρ. Σακελλαρίδη παρέδωσε στον κ. Μπρέσερ ειδικό υπόμνημα και παρουσίαση των θέσεων του Συνδέσμου, υπέρ της χρήσης σύγχρονων εργαλείων προώθησης/προβολής.

Παράλληλα, ο ΠΣΕ, κατ’ όπιν σχετικής πρόσκλησης προς την Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, ανέλυσε και παρουσίασε την πορεία των ελληνικών εξαγωγών και τις προκλήσεις των Ελλήνων Εξαγωγέων, στους αντιπροσώπους των Δανειστών, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της τρέχουσας αξιολόγησης του Προγράμματος Προσαρμογής.

Είχε προηγηθεί εισήγηση της Προέδρους του Συνδέσμου, στη Βουλή επί των εξελίξεων γύρω από τις διατλαντικές συμφωνίες (TTIP, CETA κτλ.) που προωθούν σημαντικές αναδιαρθρώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο. Ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του ΠΣΕ, η Ελλάδα δια του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γ. Σταθάκη, τάχθηκε υπέρ της προσωρινής αναστολής των διαπραγματεύσεων.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΠΣΕ, πιστός στον καταταστατικό του ρόλο, συνεχίζει και ενισχύει τις προσπάθειές του για την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων Εξαγωγέων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.