Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Σε ανοδική τροχιά οι ελληνικές εξαγωγές και τον Ιούλιο. Μονόδρομος η ενίσχυση της εξωστρέφειας

Συντηρείται η δυναμική που έχουν αποκτήσει οι ελληνικές εξαγωγές, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της  ΕΛ-ΣΤΑΤ, τον Ιούλιο η συνολική αξία των εξαγωγών αυξήθηκε συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών κατά 6,5% (στα 2,41 δισ. ευρώ έναντι 2,26 δισ. ευρώ του Ιουλίου του 2016) ενώ θετικό διατηρείται το πρόσημο στις εξαγωγές ακόμη και χωρίς τα πετρελαιοειδή (+0,5%).

Σε επίπεδο 7μήνου (Ιανουαρίου -Ιουλίου), η συνολική αξία των εξαγωγών συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών αυξήθηκε κατά 16,5% (στα 16,62 δισ. ευρώ, από 14,27 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο 7μηνο του 2016). Χωρίς να υπολογιστούν τα πετρελαιοειδή, η αξία των εξαγωγών καταγράφει αύξηση κατά 720,7 εκατ. ευρώ ή κατά 6,7%.

Παρά τα εμπόδια που εξακολουθούν να υπάρχουν, με κυριότερα τα capital controls και την έλλειψη ρευστότητας, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν για ένα ακόμη μήνα να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στις διεθνείς αγορές, αποδεικνύοντας πως αποτελούν σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.