Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Άνοδος 18,5% για τις ελληνικές εξαγωγές τον Ιανουάριο του 2018. Θετικοί οιωνοί για τη νέα χρονιά

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2018, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία της περσινής χρονιάς όπου κατέγραψαν νέο ρεκόρ εξωστρέφειας. Στα θετικά στοιχεία περιλαμβάνεται η ανάπτυξη των εξαγωγών προς τις Τρίτες Χώρες και η μείωση του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο περιορίστηκε αισθητά κατά τον πρώτο μήνα του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών τον Ιανουάριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 18,5% και ανήλθαν στα 2,53 δισ. ευρώ από 2,14 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν κατά 19,3%% ή κατά 27,5 εκατ. ευρώ και έφθασαν στα 1,70 δισ. ευρώ από 1,43 δισ. ευρώ.

Οι οιωνοί για την εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν και τα πρώτα αποτελέσματα, είναι κάτι περισσότερο από θετικοί. Κρίσιμο βεβαίως ρόλο στην πορεία των εξαγωγών θα διαδραματίσει και η γεωπολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή καθώς είναι γνωστό ότι η Οικονομία μας είναι ευάλωτη σε εξωγενείς παράγοντες, οικονομικής και γεωπολιτικής φύσης.