Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

Έσπασαν το «φράγμα» των 30 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές - Νέα μεγάλη άνοδος 17,6% τον Νοέμβριο

Το «φράγμα» των 30 δισ. ευρώ έσπασαν οι ελληνικές εξαγωγές στο ενδεκάμηνο του 2018, με νέα μεγάλη άνοδο της τάξης του 17,6% και οδεύουν –όπως όλα δείχνουν- ολοταχώς προς νέο ιστορικό ρεκόρ με τη συμπλήρωση του έτους. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής μέσα από μια στοχευμένη πολιτική κινήτρων για νέες επενδύσεις. 

Εξίσου θετικοί είναι οι οιωνοί για τη νέα χρονιά, η οποία ξεκινάει με υψηλές προσδοκίες αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία. Και αυτό γιατί υπάρχει έντονη αβεβαιότητα στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία αποτελεί τον βασικό προορισμό των ελληνικών προϊόντων

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ, οι εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τον Νοέμβριο του 2018 αυξήθηκαν κατά 426,5 εκατ. ευρώ ή κατά 16,3% και ανήλθαν στα 3,04 δισ. ευρώ από 2,62 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές και χωρίς πετρελαιοειδή. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκαν κατά 172,6 εκατ. Ευρώ ή κατά 9,5% και έφθασαν στα 1,99 δισ. ευρώ από 1,82 δισ. ευρώ.