Ανοίγουμε παράθυρο στον Κόσμο των Εξαγωγών
info

Η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με εμπειρία από το 1945 και σύγχρονη τεχνογνωσία, έχει τις σωστές απαντήσεις.

Ρωτήστε μας πως »

Πλοηγηση

agenda

The agenda

media kit

Εγγραφη στο Newsletter

https://www.exportgate.gr/

Γνωμες

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για μία εξαγωγική επιχείρηση;
Έλλειψη ρευστότητας
56%
Έλλειψη τεχνογνωσίας
11%
Γραφειοκρατικά εμπόδια
11%
Έλλειψη εμπιστοσύνης εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα
22%
Σύνολο ψήφων: 18

O ΠΣΕ στο Συνέδριο της Απογευματινής: Τράπεζες και Οικονομία

Ομιλήτρια στο συνέδριο «Τράπεζες και Οικονομία: Το επόμενο βήμα», που διοργανώνει η εφημερίδα Απογευματινή τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, Μεγάλη Βρετανία, 09.00 – 17.30, θα είναι η πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Το νέο οικονομικό τοπίο στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας, οι προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ρευστότητας των τραπεζών, η παροχή ρευστότητας προς την αγορά και τις επιχειρήσεις, όπως επίσης και η προοπτική του προγράμματος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου θα τεθούν επί τάπητος τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010, στο συνέδριο, που διοργανώνει το τμήμα οικονομικών εκδόσεων της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ».

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει τίτλο «ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ» και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (από 9:00 έως17:30). Ομιλήτρια της Γ΄ ενότητας με θέμα: «Σε αναζήτηση ρευστότητας: Οι απόψεις των επιχειρηματιών», θα είναι η πρόεδρος του ΠΣΕ, κ. Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκδήλωσης στοχεύει στην προσπάθεια καταγραφής και συγκερασμού εποικοδομητικών απόψεων σχετικά με το κρίσιμο θέμα της ρευστότητας, αλλά και των προϋποθέσεων που θα επαναφέρουν το κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Μέσα από τρεις θεματικές ενότητες ( Ένα νέο οικονομικό τοπίο, Ρευστότητα και τράπεζες, Σε αναζήτηση ρευστότητας-επιχειρηματικές παρεμβάσεις), αναδεικνύονται τα βασικά θέματα, από τα οποία θα κριθούν, όχι μόνο «το επόμενο βήμα των τραπεζών», αλλά και το αναμενόμενο από όλους μας, βήμα, σταδιακής επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου θα κάνουν η Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ο Γιώργος Προβόπουλος, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ χαιρετισμούς ( γραπτούς η προφορικούς) θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας.

Το οικονομικό περιβάλλον

Στο θέμα του δανεισμού θα αναφερθεί ο Ηλίας Πλασκοβίτης, γενικός γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ για τα νέο οικονομικό περιβάλλον θα μιλήσουν οι Χρήστος Γκόρτσος, γενικός γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Παύλος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής και στρατηγικός σύμβουλος του ομίλου Εθνικής Τράπεζας, Κλεάνθης Παπαδόπουλος πρόεδρος ΔΣ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Γκίκας Χαρδούβελης, οικονομικός σύμβουλος ΕUROBANK, Μιχάλης Μασουράκης, Group Chief Economist, Alpha Bank, Γιάννης Στουρνάρας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ.

Οι τράπεζες

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης από τη δική του πλευρά θα αναφερθεί στο άνοιγμα στην πράσινη οικονομία, ενώ στην ενότητα «Ρευστότητα και τράπεζες» τοποθετήσεις θα κάνουν οι: Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς, Βύρων Μπαλλής, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Eurobank, Γιάννης Μούργελας, πρόεδρος της Τειρεσίας Α.Ε., Τρύφων Κολλίντζας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Νίκος Μυρτάκης, πρόεδρος Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) και αντιπρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας.

Οι επιχειρηματίες

Στην ενότητα «Σε αναζήτηση ρευστότητας» αναμένονται οι τοποθετήσεις των Γιάννη Παπαθανασίου, πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Κωνσταντίνου Μίχαλου , προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Δημήτρη Ασημακόπουλου, προέδρου Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕ), Θόδωρου Βάρδα , προέδρου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Βασίλη Κορκίδη , προέδρου, Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ), Χριστίνας Σακελλαρίδη, προέδρου Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Νίκου Αγγελόπουλου, προέδρου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Σωτήρη Τριχά, προέδρου Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι: Γιάγκος Χαραλάμπους, τέως αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μάριος Κυριάκου, πρόεδρος KPMG, ‘Αντα Σεϊμανίδη, αρχισυντάκτρια οικονομικών εκδόσεων και Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, αρθρογράφος «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ».

H υποστήριξη

Χορηγός του συνεδρίου είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και υποστηρικτές η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ» και η ΚPMG. Χορηγός επικοινωνίας είναι το τηλεοπτικό κανάλι SBC. Η εκδήλωση που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής ‘Ενωσης Τραπεζών, πραγματοποιείται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων επιτυχημένων πρωτοβουλιών της «Α» (πρόσφατη επενδυτική ημερίδα για την ενέργεια, περυσινή ημερίδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, ημερίδα για τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κ.α.).